nieuws

kroes praat met fgh over onderpand verliezen

Geen categorie

Europees Commissaris Neelie Kroes voor mededingingsbeleid onderhandelt met de FGH Bank over een lening om een verlies van ongeveer 1,8 miljoen euro te dekken, dat zij heeft geleden op de verkoop van twee kantoorpanden.

Als onderpand voor die lening zal haar privé-woning in Wassenaar dienen. Dat heeft haar woordvoerder gisteren meegedeeld.De woordvoerder ontkent ten stelligste dat de van witwassen verdachte zakenman Jan-Dirk Paarlberg zich persoonlijk garant heeft gesteld voor haar privé-woning. Kroes heeft volgens hem sinds 20 april van dit jaar geen officiële banden meer met Paarlberg, die zich wel mede garant had gesteld voor de aankoop van twee kantoorpanden. Die zijn in april echter verkocht. Als bewijs voor het definitief doorknippen van de band met Paarlberg geldt een verklaring van de FGH Bank.Kroes kocht in het verleden twee kantoorpanden. De twee panden zelf, haar eigen huis in Wassenaar en een garantie van Paarlberg dienden als borg. Volgens de woordvoerder zou pas in laatste instantie de garantie van Paarlberg op tafel komen. ‘Daarbij heeft Paarlberg zich nooit garant gesteld voor de woning’, aldus de woordvoerder. Een woordvoerder van het Kadaster bevestigde deze lezing.

Reageer op dit artikel