nieuws

koopsom woning daalt 1,5 procent in november

Geen categorie

De gemiddelde koopsom voor woningen is in november op maandbasis met 1,48 procent gedaald tot 235.

60 euro. Op jaarbasis was echter sprake van een prijsstijging van 4,8 procent. Vorig jaar november moest gemiddeld nog 224.856 euro worden betaald voor een koopwoning, zo bleek gisteren uit gegevens van het Kadaster.Als naar de verschillende woningsoorten wordt gekeken, stegen alleen de prijzen voor hoekwoningen (+0,39 procent) in november in vergelijking met een maand eerder. De gemiddelde koopsom voor twee-onder-een-kapwoningen daalde met 0,13 procent, voor een tussenwoning werd 2,16 procent minder betaald en de prijzen voor vrijstaande woningen en appartementen daalden met respectievelijk 3,20 procent en 3,43 procent.In november werden in totaal 16.578 woningen verkocht, tegen 16.981 in oktober. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal verkochte woningen met 4 procent. De Woningwaarde-index van het Kadaster is in de maand november uitgekomen op 285,3, tegen 284,8 een maand eerder. De index meldt de waardeontwikkeling van alle bestaande Nederlandse koopwoningen. Het indexcijfer geeft objectief de verhouding weer van de stijging of daling van de woningwaarde op een bepaald moment in vergelijking met de basismaand januari 1995, die op 100 is gesteld.

Reageer op dit artikel