nieuws

koolhaas in running voor kantoor gazprom

Geen categorie

De Nederlandse architect Rem Koolhaas gaat een ontwerp schetsen voor een driehonderd meter hoog kantoor voor het Russische gasconcern Gazprom.

Het bedrijf wil voor ongeveer 600 miljoen dollar een kantoorpand laten bouwen in Sint-Petersburg. Topman Alexei Miller verklaarde gisteren dat er zeven internationale architecten zijn uitgekozen om een ontwerp te maken, waaronder dus Koolhaas. Volgens Miller heeft Gazprom dringend behoefte aan meer kantoorruimte. ‘Een investering in kantoren is altijd een investering in noodzakelijk bezit’, aldus Miller. Het nieuwe pand moet volgens Miller passen in de historische omgeving’ van Sint-Petersburg. De burgemeester van de stad, Valentina Matvijenko, sprak van een superproject en een meesterwerk. Als het project doorgaat, is het een van de meest ambitieuze in het moderne Rusland. Gisteren werd ook bekend dat de Amerikaanse autofabrikant General Motors in Sint-Petersburg een fabriek gaat bouwen. Ook het Japanse Nissan liet onlangs weten er een productievestiging te willen neerzetten.

Reageer op dit artikel