nieuws

Kokkeel (Ahold RE) volgt Pijper op bij Bouwfonds Property Finance

Geen categorie

Bouwfonds heeft Marcel Kokkeel benoemd als voorzitter van de directie van Bouwfonds Property Finance per 1 juli 2004.

Hij volgt Bertus Pijper op, die met ingang van die datum met pensioen gaat. Kokkeel, thans CEO van Ahold Real Estate Europe, heeft ruime ervaring in het besturen van vastgoedorganisaties. Zijn internationale ervaring past uitstekend in de groeistrategie van Bouwfonds Property Finance, aldus Bouwfonds. Hij treedt al per 1 mei in dienst van Bouwfonds Property Finance. Kokkeel (45) is jurist en notaris en werkte onder meer als directiesecretaris bij Zadelvast Beheer Utrecht. Het grootste deel van zijn loopbaan heeft hij echter bij Ahold gewerkt, onder meer als franchisecoördinator onroerende goederen en directeur Ahold Vastgoed. Hij was verantwoordelijk voor de opzet en redactie van het businessplan Ahold Vastgoed. Sinds 1 september 2000 was hij CEO van Ahold Real Estate. Twee jaar geleden ging hij zich vooral op het Europese vastgoed van Ahold buiten Nederland richten.Bertus Pijper is een van de oudgedienden in de Nederlandse vastgoedsector en verantwoordelijk voor de groei van Bouwfonds Property Finance. Pijper heeft ook nagenoeg zijn hele werkzame leven (bijna veertig jaar) binnen Bouwfonds doorgebracht en is naar buiten om die reden ook voor velen ‘het’ gezicht van Bouwfonds geworden. Zijn verdienste is dat hij het financieringsbedrijf vanuit het niets heeft laten uitgroeien tot een internationaal opererende vastgoedbank, daarbij wel gesteund door het feit dat ABN Amro Bouwfonds overnam. Bouwfonds Property Finance houdt zich nationaal en internationaal bezig met project- en beleggingsfinancieringen, lease, participaties en special projects. Deze werkmaatschappij van Bouwfonds is in de laatste vijftien jaar uitgegroeid tot een toonaangevende vastgoedfinancier met een portefeuille van meer dan 7 miljard euro. De ambitie om het totale internationaal aandeel te vergroten sluit uitstekend aan op de ervaring van Kokkeel, aldus Bouwfonds in een toelichting.De benoeming van Marcel Kokkeel geschiedt onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder

Reageer op dit artikel