nieuws

kleine winststijging duitse metro group

Geen categorie

Het Duitse detailhandelsconcern de Metro Group heeft vorig jaar een lichte winststijging geboekt.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,74 miljard euro, tegen 1,72 miljard een jaar daarvoor. Het winstcijfer was iets hoger dan analisten hadden verwacht. Dat maakte de Metro Group woensdag bekend. De winkels van Metro waar onder andere levensmiddelen te koop zijn, deden het niet goed en sloten het jaar af met verlies. Deze divisie ondervindt veel concurrentie van prijsvechters. Het concern zegt verder last te hebben van de moeizaam aantrekkende economie in Duitsland. In het thuisland maakt het concern de helft van de omzet. De jaaromzet in 2005 kwam uit op 55,7 miljard euro, een stijging van 4,2 procent. Voor dit jaar voorziet de concerndirectie een omzetstijging van 4 tot 6 procent. De Metro Group is in Nederland onder meer bekend van de aangesloten ketens Media Markt en Makro.

Reageer op dit artikel