nieuws

‘Kans op bouwfouten neemt toe’

Geen categorie

Nederland kan in de toekomst steeds meer problemen verwachten met fouten in bouwprojecten.

Dat zei professor ingenieur Cees van Weeren, verbonden aan de faculteit bouwkunde van de TU Delft gisteren in het Algemeen Dagblad. Van Weeren deed de uitspraak naar aanleiding van het instorten van de vertrekhal van de luchthaven Roissy-Charles de Gaulle bij Parijs, waarbij zondag vier mensen om het leven kwamen. Bij de bouw van de vertrekhal zouden 400 bedrijven betrokken zijn. ‘Om de kosten te drukken zijn steeds meer partijen betrokken bij een project. Dan ontbreekt de onderlinge afstemming, wat de kans op bouwfouten vergroot’, zegt Van Weeren. Hij ziet deze ontwikkeling ook in Nederland.Jan Straatman, onderzoeker van de Stichting Bouwresearch (SBR), bevestigt dat een gebrekkige informatieoverdracht tussen de diverse betrokken partijen bij een project bouwfouten kunnen veroorzaken. SBR becijferde enkele jaren geleden dat kleine bouwfouten jaarlijks 2,5 tot 5 miljard euro kosten.

Reageer op dit artikel