nieuws

kanam verkoopt kantorenportefeuille parijs

Geen categorie

KanAm grundinvest Fonds heeft een Parijse kantorenportefeuille verkocht voor 1,11 miljard euro.

De koper is het door Morgan Stanley Real Estate Funds (MSREF) V International beheerd fonds Mines de la Lucette. Eerder dit jaar nam MSREF al een meerderheidsbelang in het nieuwe Multi Development. KanAm heeft met de verkoop 180 miljoen euro meer opgehaald (12 procent) dan er eerder voor was betaald. Het gaat om de gebouwen Crystal Park, Scor, Messine, River Plaza en Rue Scribe. CB Richard Ellis trad bij de deal op voor Morgan Stanley. DTZ was belast met de tender van de Parijse portefeuille. De vijf kantoren werden door KanAm vorig jaar gekocht en hebben een verhuurbaar vloeroppervlak van in totaal 117.000 m2. Afgelopen week behaalde KanAm ook al een winst van 14 procent op de verkoop van het East India Dock-complex in Londen aan Golfrate Holdings Ltd voor 163 miljoen Britse pond (240 miljoen euro). Acht maanden geleden had KanAm ‘slechts’ 143,5 miljoen pond voor hetzelfde complex betaald. Voor KanAm grundinvest Fonds is het verder van belang dat met de verkopen de benodigde liquiditeit is geregeld. KanAm zag zich in januari genoodzaakt zowel zijn Amerikaanse als Europese vastgoedfonds tijdelijk te bevriezen, nadat particuliere beleggers enorme bedragen hadden onttrokken.

Reageer op dit artikel