nieuws

kanam verkoopt complex voor 163 mln pond

Geen categorie

KanAm International GmbH heeft een winst van 14 procent behaald op de verkoop van het East India Dock-complex aan Golfrate Holdings Ltd.

voor 163 miljoen Britse pond (240 miljoen euro). Acht maanden geleden betaalde KanAm ‘slechts’ 143,5 miljoen pond voor hetzelfde complex. Het East India-complex telt 56.300 m2 kantooroppervlak, verdeeld over vier gebouwen. De verkoop komt niet onverwacht. Aanleiding voor de verkoop is de liquiditeitspositie van het Duitse open-end fonds. KanAm zag zich in januari genoodzaakt zowel zijn Amerikaanse als Europese vastgoedfonds tijdelijk te bevriezen, nadat particuliere beleggers enorme bedragen hadden onttrokken. KanAm brengt ook een portefeuille van vijf grote kantoorpanden in Parijs in de verkoop. De vraagprijs bedraagt ruim 1 miljard euro. Het gaat om de gebouwen Crystal Park, Scor, Messine, River Plaza en Rue Scribe. DTZ is belast met de verkoop van de Parijse portefeuille. Verder overweegt KanAm de verkoop van een aantal vastgoedobjecten in de VS uit zijn Amerikaanse open-end fonds.

Reageer op dit artikel