nieuws

justitie vervolgt drie bedrijven voor drama patio sevilla

Geen categorie

Justitie vervolgt drie bedrijven voor het balkondrama dat drie jaar geleden in Maastricht plaatsvond.

Dat meldt de regionale omroep L1. Bij het balkondrama braken enkele balkons van het nieuwbouwcomplex Patio Sevilla in de nieuwe wijk Céramique af. Daarbij vielen twee dodenDe bedrijven wordt dood door schuld ten laste gelegd. Het gaat om de Maastrichtse hoofdaannemer Smeets Bouw, hoofdconstructeur Verbossen uit Brabant en Kaskon uit Zoetermeer. Dit bedrijf adviseerde over de balkonplaten. De bedrijven zijn inmiddels gedagvaard. In oktober staan ze voor het eerst voor de rechter. Bedrijven willen nog niet reageren op de strafvervolging. Justitie bevestigt de dagvaarding, maar wil de namen van de bedrijven niet noemen.Opvallend is, dat ontwikkelaar 3W niet genoemd wordt als bedrijf dat zal worden gedaagd. 3W kreeg direct na het drama veel kritiek over zich uitgestort, maar heeft steeds vol gehouden dat het bedrijf niets te verwijten viel. 3W heeft wel steeds het voortouw in en de verantwoordelijkheid voor de afhandeling van de ernstige gevolgen van balkondrama genomen.

Reageer op dit artikel