nieuws

Justitie dagvaardt bouwbedrijven

Geen categorie

Justitie heeft vrijdag medewerkers en divisies van de bouwbedrijven Heijmans, Bam en Volker Wessels gedagvaard.

Dat hebben de bedrijven bevestigd. Ook bij het Groningse Koop Holding zijn waarschijnlijk dagvaardingen binnengekomen. Maar dat bedrijf geeft voorlopig geen commentaar.De dagvaardingen houden verband met de bouwfraudezaak die in november 2001 in de openbaarheid kwam. Sindsdien probeert het Openbaar Ministerie de zaak rond te krijgen. Van Heijmans moet het wegenbouwonderdeel Heijmans Infrastructuur voor de rechtbank verschijnen, evenals drie medewerkers. Een van de gedagvaarde medewerkers is bestuurslid Ton Stuifzand. Deze heeft besloten voorlopig zijn functie neer te leggen. Heijmans heeft zijn medewerkers juridische steun toegezegd. Heijmans stelt in een persbericht te betreuren dat het gedrag van de gehele bouwsector wordt geprojecteerd op enkele natuurlijke personen en vennootschappen. Bij Bam gaat het om twee medewerkers en de regionale wegenbouwdivisie Bam NBM Noordwest. De medewerkers zijn een voormalig bedrijfsleider en de regiodirecteur. Van de wegenbouwdivisie van bouwbedrijf Volker Wessels, Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS), zijn vier (ex)medewerkers gedagvaard. Ook is een dagvaarding gericht aan de vennootschap KWS. Het bedrijf heeft de juridische steun voor de gedaagden uitbesteed en onthoudt zich de komende tijd van commentaar.De advocaat van directeur Henk Koop en diens bedrijf Koop Tjuchem wil nog geen commentaar geven. De eerste zitting in de bouwfraudezaak is op 5 oktober in Rotterdam.     

Reageer op dit artikel