nieuws

Joint venture Amber Bouwfonds Ontwikkeling van start

Geen categorie

Met de ondertekening van de aandelenovereenkomst is deze maand de joint venture Amber Bouwfonds Ontwikkeling van start gegaan.

In maart van dit jaar tekenden Bouwfonds Ontwikkeling uit Brussel – een onderneming van Bouwfonds Property Development (BPD) uit Nederland – en Amber Holding (Amber) uit Antwerpen hiervoor een intentieovereenkomst. Amber Bouwfonds Ontwikkeling is gevestigd in Antwerpen en richt zich op residentiële ontwikkelingen in België. In de nieuwe onderneming hebben Bouwfonds en Amber hun residentiële portefeuilles ingebracht. De portefeuille zal door middel van acquisities worden uitgebreid. De onderneming concentreert zich vooral op de economisch sterke regio’s in België. Beide organisaties verwerven een belang van 50 procent in Amber Bouwfonds Ontwikkeling. De dagelijkse leiding wordt gevormd door Louis Jansma en Erik van der Paal. Amber Bouwfonds Ontwikkeling heeft de ambitie uit te groeien tot een toonaangevende partij op de Belgische woningmarkt. De vastgoedafdeling van Amber, bekend bij het grote publiek onder de naam Groep Amber, heeft zich in haar twaalfjarig bestaan ontpopt tot een van de snelst groeiende residentiële ontwikkelaars in België. De portefeuille bevat ongeveer 2000 appartementen en woningen in alle verschillende fases van ontwikkeling.     

Reageer op dit artikel