nieuws

JLL richt Retail Warehousing op

Geen categorie

Jones Lang LaSalle (NYSE: JLL), vastgoedadviseurs, lanceert vandaag een nieuwe afdeling: Retail Warehousing.

De afdeling speelt in op de toenemende Retail Warehouse markt. Momenteel maakt maar liefst 12 procent van de Nederlandse winkelomvang deel uit van deze locaties. De komende jaren wordt nog eens 1,4 miljoen m2 bruto vloeroppervlakte (bvo) toegevoegd, ofwel bijna 50 procent van de huidige voorraad. Deze ontwikkelingen worden onder andere ingegeven door de verbreding van de mogelijkheden in de Nota Ruimte.

De afdeling bestaat uit de drie kerndisciplines: Consultancy (Ingrid Ploegmakers), Agency (Robin van Westbroek) en Capital Markets (Jos Wasch). Met deze combinatie van disciplines acht JLL het team in staat om de multidisciplinaire kennis van het vastgoedproces te implementeren bij gemeenten, projectontwikkelaars, gebruikers en beleggers. De afdeling van Jones Lang LaSalle richt zich op de volgende Retail Warehouse sectoren: grootschalige detailhandel, namelijk PDV: bouwmarkten, tuincentra, woninginrichting en automotive, en GDV: overige grootschalige winkels; groothandel; leisure.

De nieuwe afdeling is inmiddels al verantwoordelijk voor de concept ontwikkeling van het AaBe-complex in Tilburg, in opdracht van BPF Bouwinvest; de exclusieve aanhuuropdracht voor Boesner, een Duitse groothandel in kunstenaarsbenodigdheden (al zo’n 4.000 m2 in Amsterdam aangehuurd) en fitnesscentrum Fit For Free (onder andere Groenoord Plaza in Leiden), diverse verhuuropdrachten, zowel bestaande bouw als nieuwbouw ontwikkeling en de aankoop van het Retail Warehouse op de locatie Westermaat voor Deka.

Reageer op dit artikel