nieuws

jan linders beste super van nederland

Geen categorie

Zowel in de zomer- als kerstrapportage van onderzoeksbureau GfK kwam Jan Linders als beste supermarkt uit de bus.

Het bedrijf, dat in 1963 is opgericht, heeft inmiddels 48 vestigingen in voornamelijk Zuid-Nederland. Elk jaar komen er nieuwe vestigingen bij. Dat meldt de website van ondernemersorganisatie MKB Nederland. Momenteel heeft de super een omzet van 252 miljoen euro, en dat moet groeien naar 500 miljoen euro in 2010. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Het roer van de supermarktketen werd in 1999 overgenomen door Leo Linders, en dat betekende ook een wijziging in het beleid. Had Jan Linders de touwtjes voornamelijk zelf in handen, nu bestaat de top van het bedrijf uit vier statutair directeuren. Daarnaast worden trainingstrajecten aan de verschillende personeelslagen aangeboden. Leo Linders gelooft, in tegenstelling tot veel andere supers, niet in het hard snijden in de personeelskosten. Het prijsbeleid is gericht op de goedkoopste supermarkten. Als het over problemen gaat, noemt Leo Linders het vinden van goede locaties. Dat heeft volgens hem te maken met marktbescherming. Linders heeft de voorkeur voor nieuwe locaties van minimaal 1200 m2.

Reageer op dit artikel