nieuws

Jan de Kreij blijft aan als CEO Corio

Geen categorie

Het beursgenoteerde vastgoedfonds Corio wil interim-CEO Jan de Kreij aanstellen als vaste CEO.

De Kreij staat sinds 1 april vorig jaar aan het roer van de onderneming als gedelegeerd commissaris. Hij volgde toen Thom Wernink op, die na achteraf bleek vertrok na een ruzie met de raad van commissarissen. Op de aandeelhoudersvergadering van 23 april moet de benoeming worden bekrachtigd. Tegelijkertijd zal De Kreij aftreden als commissaris. De 62-jarige De Kreij zal de directie van Corio vormen met financieel bestuurder Van Leeuwen. De Kreij werkte jarenlang bij Shell, waaronder als directeur onroerend goed en group controller. In 1997 werd hij directeur van Rodamco, dat onder zijn leiding in vier beursgenoteerde vastgoedfondsen werd gesplitst. De Kreij zal worden aangesteld voor een periode van vier jaar. Zijn jaarlijkse vergoeding is voorlopig vastgesteld op 610.000 euro. Corio zal het beloningsbeleid eind 2004 wijzigen. Momenteel wordt onderzocht hoe dat beleid er uit moet zien, waarna een buitengewone aandeelhoudersvergadering de veranderingen moet goedkeuren.

Reageer op dit artikel