nieuws

‘Jaarcijfers Schiphol opgepoetst met onroerend goed’

Geen categorie

LPF-Kamerlid Hermans ‘vermoedt’ dat de jaarcijfers van Schiphol zijn opgepoetst met ‘extra onroerend goed’ ter voorbereiding van de verkoop of beursgang van de luchthaven.

Van staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer wil de LPF duidelijkheid over de plannen voor de Nederlandse luchthaven en een oordeel over de gang van zaken. De vermoedens dat een beursgang van Schiphol aanstaande is, worden voor de LPF-fractie gevoed doordat er ‘extra onroerend goed’ op de balans verschenen is. Hermans denkt dat met deze herwaardering het ‘ tafelzilver’ wordt geteld om straks bij verkoop een betere prijs te kunnen bedingen. ‘Klinkklare nonsens’, reageerde een woordvoerder van Schiphol. De luchthaven moest het onroerend goed herwaarderen wegens nieuwe regels van de Raad van de Jaarverslaggeving, stelt hij. Volgens Hermans zagen de jaarcijfers van Schiphol er goed uit, maar waren ze ‘sterk beïnvloed’ door de onroerendgoedwaarden. Omdat de winstcijfers weer doorwerken in de bonusregeling voor de directieleden, wil het Kamerlid weten of hier sprake is van een ‘sigaar uit eigen doos’. De herwaardering van het onroerend goed heeft geen invloed op de inkomsten van de directie, zei de Schiphol-zegsman.

Reageer op dit artikel