nieuws

jaap gillis vertrekt als lid raad van bestuur am

Geen categorie

Jaap Gillis MBA MRICS (51) treedt op eigen verzoek per 31 januari aanstaande terug als lid van de raad van bestuur van AM.

Gillis was sinds 2000 werkzaam bij Multi Vastgoed/MDC, dat in 2002 werd overgenomen door Amstelland, nu AM. Hij was vice-voorzitter van de groepsdirectie AM Development en was in die hoedanigheid onder meer verantwoordelijk voor het commercieel vastgoed in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Ook gaf hij leiding aan het streven van AM om naast international ontwikkelaar ook als asset manager actief te zijn. Sinds 2004 was Gillis lid van de raad van bestuur van AM. Gillis heeft in december vorig jaar aan de raad van bestuur van AM laten weten zijn verbintenis niet te hernieuwen. Hij heeft te kennen gegeven de verkoop van AM Development aan MSREF in het kader van het openbaar bod op AM door de Koninklijk BAM Groep te beschouwen als een logisch moment om zich te oriënteren op voortzetting van zijn loopbaan buiten AM. ‘Ik verlaat een mooie onderneming, waarmee wij de afgelopen jaren een fantastisch resultaat hebben behaald. Dat een internationaal gerespecteerd bedrijf als Morgan Stanley bereid is met AM Development/MDC verder te gaan, bewijst dat. Zelf ben ik toe aan een nieuwe uitdaging na zes jaar bij MDC en AM te hebben gewerkt.’ Gillis was, voordat hij in 2000 toetrad tot Multi Vastgoed/MD, werkzaam bij ING Real Estate. Hij is onder meer bestuurslid van de NRW. Naar verluidt komt AM/MDC binnen afzienbare tijd met de naam van de opvolger van Gillis. Zoals bekend gaat AM/MDC – nu het vrijwel zeker is dat Koninklijke BAM Groep zijn bod op de uitstaande aandelen AM gestand zal doen – verder als een zelfstandige onderneming met MSREF en het management als aandeelhouders. De nieuwe onderneming, die waarschijnlijk weer MDC zal gaan heten, wordt geleid door Arnold de Haan als CEO, terwijl grootaandeelhouder en oprichter van het eerste uur, Hans van Veggel de positie van chairman gaat bekleden.

Reageer op dit artikel