nieuws

ivg verkoopt mipim award-winnaar madou plaza

Geen categorie

Het Duitse fonds IVG Real Estate heeft een vastgoedportefeuille in Brussel en Stockholm verkocht voor 250 miljoen euro.

In Brussel verkocht IVG de geheel herontwikkelde en uitgebreide kantoortoren Madou Plaza aan de Europese Unie, die eerder al had besloten het gebouw in zijn geheel te gaan huren. Madou Plaza won vorige week in Cannes de Mipim Award 2006 in de categorie Herontwikkelde kantoorgebouwen.Madou Plaza – 33 verdiepingen hoog – telt 40.000 m2 en dateert oorspronkelijk uit 1965. Tegelijk met deze transactie verkocht IVG in Brussel een aantal commerciële en residentiële objecten met een oppervlak van in totaal 12.500 m2 in de winkelstraat Louise Village. In Stockholm deed IVG 81.000 m2 vastgoed van de hand. Eerder verkocht IVG al in Boedapest vijf objecten voor 1000 miljoen euro. In totaal behaalde IVG op deze transacties een boekwinst van 80 miljoen euro.IVG Immobilien AG is een Europese vastgoedonderneming, gevestigd in Bonn, met een portefeuille van 16 miljard euro.

Reageer op dit artikel