nieuws

italianen kopen prénatal van retail network

Geen categorie

Het Italiaanse familiebedrijf Artsana koopt de 74 Nederlandse Prénatalwinkels van Retail Network.

Artsana exploiteert wereldwijd al 330 Prénatalwinkels. Retail Network wil binnen een half jaar ook de Kijkshop en Siebel, de laatste twee winkelbedrijven, verkopen. Eerder deze week meldde Retail Network al de verkoop van sportwinkelketen Perry Sport aan branchegenoot USG, eigenaar van Aktie Sport. Daarvoor gingen winkelketen Scapino en opticiëngroep Hans Anders in andere handen over. Het detailhandelsconcern ontstond in 2002 nadat bestuurders van een aantal werkmaatschappijen van Vendex KBB, met hulp van de Britse durfkapitalist CVC, voor zichzelf begonnen. Het bedrijf kocht destijds voor 394 miljoen euro zes winkelbedrijven van Vendex KBB, met daarin tien ketens.

Reageer op dit artikel