nieuws

ipd lanceert belgische vastgoedindex

Geen categorie

Commercieel vastgoed in België heeft in 2005 een totaalrendement behaald van 6,6 procent.

Dat meldt IPD, dat hiermee voor de eerste maal in haar geschiedenis een Belgische vastgoedindex heeft gepubliceerd. Kantoren, die 80 procent vertegenwoordigen van de totale waarde in de Belgische databank, tonen een totaalrendement van 6,2 procent. Het direct rendement van 6 procent is vergelijkbaar met dat in buurlanden. Het indirect rendement is beperkt tot 0,2 procent. De best presterende sector is bedrijfsruimten met een totaalrendement van 13,1 procent, gevolgd door de sector winkels (7,6 procent).De resultaten zijn gebaseerd op de analyse van een referentie sample opgebouwd uit twintig portfolio’s en aangeleverd door veertien deelnemers. Zij bezitten commercieel vastgoed met een gezamenlijke waarde van 4,7 miljard euro, wat 17 procent vertegenwoordigt van het vastgoed aangehouden door de top100 van investeerders in België. De index is gebaseerd op informatie van zowel Belgische als buitenlandse investeerders. ?De lancering van een index in België vervolledigt IPD’s Europese dekking. Het voorziet Belgische en internationale spelers van een analyse instrument voor vastgoedinvesteringen en draagt bij aan transparantie in de markt’, aldus Stéphanie Galiègue, managing director voor IPD in België.

Reageer op dit artikel