nieuws

Investeringsrecord Nederlands commercieel vastgoed

Geen categorie

De nieuwe investeringen in Nederlands commercieel vastgoed overtreffen in 2006 het record van vorig jaar ruimschoots.

Volgens door Vastgoedmarkt bijgehouden en gepubliceerde gegevens komt per medio december 2006 de voorlopige totaalscore voor dit jaar uit op 6,6 miljard euro tegen een definitieve stand van 5,9 miljard euro voor geheel 2005. Traditioneel vinden in de laatste weken nog belangrijke transacties plaats. Wanneer dat nu ook gebeurt, kan het uiteindelijke totaal voor 2006 dus (mogelijk zelfs beduidend) hoger uitvallen.

Zoals altijd worden in de cijfers van Vastgoedmarkt géén transacties tussen Nederlandse beleggers onderling – evenmin als die tussen buitenlandse beleggers – meegeteld. Ook aankopen door particulieren die hun cijfers niet via een openbaar jaarverslag kenbaar maken, blijven buiten beschouwing. Bij elkaar gaat dat, voor zover is te achterhalen, in 2006 alleen al om bijna 3 miljard euro. En dan zijn woningbeleggingen niet eens meegenomen.

Alles bij elkaar kan nu al worden geconcludeerd dat er in 2006 sprake is van een absoluut topjaar voor beleggingstransacties in commercieel en woningvastgoed. Vastgoedmarkt schat dat dit bedrag wel eens boven de 11 miljard euro kan uitkomen.

Meer informatie in Vastgoedmarkt van december 2006, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel