nieuws

investeringen in commercieel vastgoed iets gestegen

Geen categorie

De nieuwe investeringen in Nederlands commercieel onroerend goed zijn in de eerste helft van dit jaar licht gestegen in vergelijking met dezelfde periode van 2005.

Uit door Vastgoedmarkt verzamelde en bijgehouden gegevens blijkt dat er in totaal voor 1.730 miljoen euro is gekocht ofwel 20 procent méér dan de 1.470 miljoen euro in de eerste zes maanden van vorig jaar. Van de 1.730 miljoen heeft meer dan de helft betrekking op nog in aanbouw zijnde dan wel nog te bouwen objecten. Nederlandse institutionele beleggers waren aanzienlijk actiever dan vorig jaar en contracteerden voor 690 miljoen euro (was over de eerste helft van 2005 ruim 200 miljoen euro). Bij Nederlandse vastgoedfondsen – al dan niet aan de AEX genoteerd – was er sprake van een flinke teruggang van 700 miljoen euro over de eerste helft van 2005 tot 410 miljoen euro nu. Vooral de genoteerde fondsen kochten minder in eigen land.Buitenlandse investeerders verwierven voor ruim 600 miljoen euro (was 500 miljoen euro) aan Nederlands commercieel vastgoed. Duitse kopers waren goed voor de helft daarvan. Verder waren onder andere Australische, Noord-Amerikaanse, Ierse en Oostenrijkse beleggers in ons land actief.Voor een gedetailleerd overzicht van de investeringen in commercieel vastgoed over de eerste zes maanden van dit jaar, zie ook Vastgoedmarkt juni/juli 2006, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel