nieuws

Intervest Offices heeft bezettingsgraad van ruim 94 procent

Geen categorie

Intervest Offices, een Belgische vastgoedbevak, genoteerd op EuroNext Brussel en voor 59 procent eigendom van het Nederlandse beursgenoteerde vastgoedfonds VastNed Offices/Industrial, heeft gedurende de eerste vier maanden van 2004 zijn bezettingsgraad zien oplopen van 91,63 procent eind 2003 naar 94,32 procent.

Gert Cowé, CEO van Intervest Offices: ‘Wij hopen dat de nieuwe huurcontracten de eerste positieve gevolgen zijn van het heropleven van de markt van het semi-industrieel vastgoed. We zijn er ook van overtuigd dat na de markt van het semi-industrieel vastgoed ook de kantorenmarkt zich zal herpakken.’ Intervest Offices sloot tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een aantal nieuwe huurovereenkomsten af voor zijn semi-industriële panden. Tevens verkocht de bevak een pand in Putte. Daar stond een aantal huuropzeggingen te Meer (7348m2 opslag en 271m2 kantoren) en te Aartselaar (7269m2 opslag en 793m2 kantoren) tegenover. Maar het pand in Aartselaar stond amper veertien dagen leeg toen een nieuwe huurder (Party Rent) zijn intrek nam in het gebouw. Party Rent zal er samen met zijn zustervennootschap Expo Rent feest- en expositiebenodigdheden opslaan. Zij tekenden een huurcontract voor negen jaar vast. Nieuwe huurovereenkomsten werden onder meer getekend voor het gemengde complex Berchem Techno Center in Sint-Agatha-Berchem (340m2; Think Partners); 2555m2 met aanpalende kantoren aan de Molenberglei in Schelle (Meiko Europe); het semi-industriële complex aan de Oostkaai in Merksem (twee units voor Delta Media, 121 m2 kantoren en 468 m2 opslag) en een unit van 853m2 opslag aan het textielbedrijf Termatex; en het pand aan de Oude Baan 12 in Mechelen (15.000 m2 opslag en 300 m2 kantoren; Pfizer Service Company). Ook verkocht Intervest Offices een pand in Putte (2080 m2 kantoren en 9204 m2 opslag) voor een prijs van 4,34 miljoen euro.

Reageer op dit artikel