nieuws

ing real estate verwerft twee logistieke objecten

Geen categorie

ING Real Estate Investment Management heeft twee grote logistieke objecten verworven in Spanje en Frankrijk voor zijn in Australië genoteerde ING Industrial Fund.

Met de aankopen is een bedrag van 71,3 miljoen euro gemoeid. Het Spaanse object van 67.000 m2 is gesitueerd in Quer Industrial Park, Guadalajara, 45 kilometer ten noordoosten van Madrid aan de snelweg A2. De aankooprijs bedraagt 46,6 miljoen euro. Dit komt neer op een nettoaanvangsrendement van 6,5 procent. Het project is opgeleverd in 2004 en volledig verhuurd tot 2010 aan Carrefour, de grootste retailorganisatie van Europa.Het Franse logistieke object (22.000 m2) is gekocht voor 24,7 miljoen euro en kent een nettoaanvangsrendement van 7,4 procent. Het vlakbij vliegveld Charles De Gaulle, ten noordoosten van Parijs, aan de snelweg A1 gelegen object is tot 2013 volledig verhuurd aan DGX Pharma. Het logistieke centrum dateert uit 2004.ING Industrial Fund deed onlangs ook een aantal aankopen in Duitsland. De vastgoedportefeuille bestaat op dit moment uit 66 bezittingen in Europa en Australië met een totale waarde van 1,5 miljard euro. Het fonds is genoteerd aan de Australian Stock Exchange (ASX:IFF).

Reageer op dit artikel