nieuws

ING Real Estate stapt uit joint venture met Grontmij

Geen categorie

ING Real Estate en Grontmij Real Estate International gaan hun samenwerking in de joint venture Quendis International verbreken.

De gezamenlijke onderneming, opgericht in juni 2002, ontwikkelt logistiek vastgoed in Europa. Grontmij zet de activiteiten van Quendis voort. Volgens een gezamenlijke persverklaring bleken ‘de geografische en strategische aandachtsgebieden onvoldoende op elkaar aan te sluiten.’ ING Real Estate blijft onder eigen naam logistiek vastgoed ontwikkelen in Europa. Quendis is niet in Nederland actief.De vastgoedportefeuille van Quendis bestaat tot dusverre uitsluitend uit grondposities voor logistieke projecten ter waarde van ongeveer 75 miljoen euro in Polen (60 hectare), Hongarije (140 hectare) en Spanje (80 hectare). Volgens woordvoerder Jan Willem Samama van Grontmij Real Estate International zullen de projecten verder tot ontwikkeling worden gebracht. De totale eindwaarde loopt naar zijn zeggen op tot in de honderden miljoenen euro’s. Grontmij maakte in maart bekend dat de tak Ontwikkeling & Exploitatie, inclusief alle vastgoedactiviteiten, zouden worden verkocht, omdat ‘langdurige kapitaalintensieve betrokkenheid bij ontwikkelings- en exploitatieprojecten niet langer meer tot de kernactiviteiten behoren’. Er wordt door Grontmij op dit moment met een aantal partijen gesproken over deze portefeuille. Aangenomen mag worden dat het ontbinden van de joint venture met ING Real Estate met het beeindigen van de vastgoedactiviteiten door Grontmij te maken heeft.

Reageer op dit artikel