nieuws

ING Real Estate ontwikkelt nieuw stadscentrum Stevenage

Geen categorie

ING Real Estate Development UK ontwikkelt samen met het Britse Stanhope Plc het nieuwe stadscentrum van Stevenage, een stadje met 75.

00 inwoners op 30 mijl ten noorden van Londen. Dit project omvat de totale herontwikkeling van het centrum van Stevenage Old Town, inclusief 45.000 m2 aan nieuwe winkelruimte; een nog onbepaald aantal nieuwbouwwoningen, zowel luxe appartementen als sociale woningbouw; een nieuw station voor bus- en treinvervoer; en de uitbreiding van de parkeerfaciliteiten tot mogelijk meer dan 1000 auto’s. De totale ontwikkelingskosten worden op dit moment geraamd op ruim 200 miljoen pond (280 miljoen euro). Daarnaast is ook bekend geworden dat ING Real Estate Development UK op de voormalige Royal Navy Dockyard in Kent 6000 m2 retail en leisure, plus 324 appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen zal ontwikkelen. Het gaat hier om een ontwikkelingsvolume van 35 miljoen euro. Met de bouw van Chatham Maritime moet nog dit jaar worden begonnen. Het project moet eind 2007 zijn afgerond. Het betreft een joint venture met Rialto Homes, waarmee ING Real Estate ook het succesvolle project West End Quay in Londen heeft uitgevoerd. Het ontwerp van het project Chatman Maritime is gemaakt door Wilkinson Eyre. Voor nadere details over het project Stevenage, zie het februarinummer van Vastgoedmarkt, dat vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel