nieuws

ing real estate doet bod op het canadese summit reit

Geen categorie

ING Real Estate doet een overnamebod op het Canadese beursgenoteerde vastgoedbedrijf Summit REIT.

Met de overname is 2,4 miljard euro gemoeid, inclusief de overname van schulden. Dat liet ING vanochtend weten. De bankverzekeraar betaalt een premie van 18 procent over de slotprijs van gisteren van het aandeel Summit REIT. Het bod waardeert het Canadese bedrijf op 2,2 miljard Canadese dollar (1,5 miljard euro). Summit REIT is de grootste eigenaar van industrieel vastgoed in Canada. De onderneming beheert 3,1 miljoen vierkante meter vastgoed en heeft meer dan driehonderd panden in bezit. Bij het fonds werken meer dan 180 mensen. Het bestuur van Summit is onverdeeld positief over het overnamebod van ING. Het bedrijf zal na de overname van de beurs in Toronto verdwijnen. Aandeelhouders, die meer dan 66 procent van de aandelen bezitten, moeten nog wel akkoord gaan met het bod. Dat geldt ook voor de mededingingsautoriteiten, aldus ING. Na de transactie zal de helft van de aandelen in handen komen van het speciaal daarvoor opgerichte ING Real Estate Canada Fund. De andere helft, ter waarde van 818 miljoen Canadese dollar, verkoopt ING Real Estate aan institutionele klanten. Dat gebeurt in de komende twaalf maanden.

Reageer op dit artikel