nieuws

ING RE UK ontwikkelt wooneenheden voor afgestudeerden

Geen categorie

ING Real Estate Investment Management in het Verenigd Koninkrijk gaat zich toeleggen op het ontwikkelen van huisvesting voor afgestudeerden die naar Londen komen voor hun eerste baan.

Daarvoor heeft ING Real Estate het voormalige studentenblok van het University College London in West Hampstead gekocht van UCL. ING RE wil het pand samen met Springboard Urban herontwikkelen tot 62 wooneenheden en drie appartementen. De huur zal tussen de 99 en 230 pond per week bedragen. Met dit nieuwe initiatief lijkt ING Real Estate een gat in de markt aan te boren. Elk jaar komen veel afgestudeerden uit heel Groot-Brittannië (en daarbuiten) naar de Britse hoofdstad in de hoop een baantje te vinden. Het gaat hier vaak om tijdelijke huisvesting. Elliot Caldwell, hoofd van de afdeling residential en opportunities van ING RE Investment Management UK: ‘We hebben het afgelopen anderhalf jaar onderzoek gedaan en geconstateerd dat 40 procent van de afgestudeerden die naar Londen komen, geen huisvesting heeft.’ ING RE Investment Management wil het pand in West Hampstead onderbrengen in zijn residential fonds, dat op dit moment een omvang heeft van 100 miljoen pond. De komende drie jaar moet dit fonds uitgroeien tot 250 miljoen pond. ING RE en Springboard overwegen bij succes in Londen nog eens tien woonblokken voor afgestudeerden neer te zetten en de komende vijf jaar ook in andere Britse steden zulke initiatieven te nemen. Caldwell verwacht dat 50 procent van de beschikbare accommodatie kan worden verhuurd aan grote (inter)nationale bedrijven, die huisvesting zoeken voor nieuw personeel. De rest komt op de vrije huurmarkt. De verwachte verblijfsduur wordt geschat op zes maanden. ING RE gaat uit van een yield van 6,5 procent op de investering, tweemaal zoveel als op dit moment wordt behaald op andere woningbeleggingen in hartje Londen.    

Reageer op dit artikel