nieuws

ing koopt gebouw in praag voor 35 miljoen

Geen categorie

ING Real Estate heeft het kantoorgebouw Budejovicka Alej gekocht voor 37 miljoen euro van de Zweedse ontwikkelaar/bouwer Skanka.

Het pand is gelegen op 10 minuten rijden van het centrum van Praag. De aankoop betekent de eerste investering van het ING Office Fund, een fonds dat is genoteerd aan de Austraslian Stock Exchange ASX. De aankoop is gerealiseerd door het ING Real Estate Investment Management team in Praag dat ook het management van het gebouw gaat verzorgen. Budejovicka Alej is een nieuw, volledig verhuurd en op een A-locatie gesitueerd kantoorgebouw. Het gebouw wordt gehuurd door toonaangevende bedrijven als Nissan, Shell, Deloitte, AT Kearney en SG Equipment Finance. Het kantoorgebouw is in mei 2005 opgeleverd en omvat 11.673 m2 verdeeld over negen verdiepingen. De ondergrondse parkeergarage met drie bouwlagen biedt plaats aan 164 auto’s. Het gebouw herbergt dertien huurders die van 260 m2 tot 2.163 m2 in gebruik hebben. CEO ING Office Funf Tino Tanfara over de aankoop: ‘Dit is een ideale eerste investering in Europa in een van de hoogst genoteerde en meest favoriete commerciële vastgoedmarkten in Centraal-Europa. De Tsjechische Republiek is een strategische bedrijfslocatie en een geografische springplank binnen Centraal-Europa met een dynamische economie die significant harder groeit dan het Europese gemiddelde.’

Reageer op dit artikel