nieuws

ing britannica koopt shopping centre

Geen categorie

ING Retail Property Fund Britannica, het winkelcentrumfonds Verenigd Koninkrijk dat wordt gemanaged door ING Real Estate Investment Management, heeft het Church Square Shopping Centre, St Helens, gekocht van Analytical Properties Limited.

Dit is een 50:50 joint venture van London & Associated Properties PLC en Bank of Scotland. De aankoopprijs is 75 miljoen pond, wat neerkomt op een aanvangsrendement van 5,18 procent. Met de aankoop komt de beleggingswaarde van ING Retail Property Fund Britannica boven de 600 miljoen pond. Church Square werd geopend in 1972 en is herontwikkeld in 1991. Het winkelcentrum is gelegen ten oosten van Liverpool. De omvang is 317.318 m2 winkeloppervlak, inclusief twee verdiepingen aan parkeerruimte voor 600 auto’s. De belangrijkste huurders in het winkelcentrum zijn Bhs and Boots, B&M Household, HMV, TopShop en River Island. De huurinkomsten liggen rond de 4 miljoen pond per jaar.De belangrijke nieuwe investeerders in ING Retail Property Fund Britannica zijn het Nederlandse pensioenfonds ABP, klanten van Cushman & Wakefield Investors, Canada Pension Plan Investment Board and Kommunernes Pensionsforsikring (KP). In de portefeuille van ING Retail Property Fund Britannica zijn verder opgenomen: County Square (Ashford), The Strand (Bootle), The Gates (Durham), Rivergate (Irvine), Haymarket (Leicester), Town Square & The Spindles (Oldham) en de Swansgate (Wellingborough).

Reageer op dit artikel