nieuws

ING Bank gaat kantoren weer optuigen

Geen categorie

ING Bank gaat de komende tijd het uitgeklede kantorennetwerk weer optuigen en mogelijk uitbreiden.

Na jaren van sluitingen en het afbouwen van de dienstverlening gaat ING daarmee nu tegen de trend in. ‘De bank is te veel vervreemd van zijn klanten’, aldus directeur Joost van der Does de Willebois van ING Bank Nederland.Van de 250 kantoren hebben nog slechts honderd vestigingen een kas in huis. Dat betekent dat in 150 kleinere plaatsen klanten van ING Bank geen geld kunnen storten of opnemen aan de balie van de bank. De laatste jaren is deze service wegbezuinigd. Tegelijkertijd sloot ING Bank stap voor stap honderd vestigingen. ING Bank wil nu meer persoonlijk contact met klanten en geen kantoren meer sluiten. Sterker nog, uitbreiding wordt overwogen. ‘Ik sluit niet uit dat we de komende tijd ongeveer vijftien nieuwe kantoren openen’, aldus Van der Does de Willebois. Alle kantoren moeten op termijn hun oude functie weer terugkrijgen. Naast het winnen van marktaandeel wil Van der Does de Willebois vooral ook meer producten per klant verkopen. Kortingen voor de klant bij een groter aantal diensten moeten daarbij helpen. Over moderne bankproducten heeft hij een duidelijke mening. ‘De digitale diensten van een bank worden overschat, een internetsite is alleen voor eenvoudige producten, maar klanten willen persoonlijk contact als het verder gaat dan een overschrijving.’ Het ombouwen van kantoren tot winkelachtige vestigingen zoals ABN Amro doet, heeft ING Bank nooit overwogen. ‘Ik geloof niet in de bankwinkel, bankieren is namelijk niet leuk. Zo’n concept doet de serieuze bankzaken geweld aan.’ Om de veranderingen kracht bij te zetten, stofte ING een oude slogan af. Met ‘ING Bank denkt met u mee’ keert de bank letterlijk terug naar het verleden. Voorheen krikte de Nederlandse Middenstandsbank (NMB), na een fusie met de Postbank in 1989 sinds 1991 ING Bank, zijn naamsbekendheid op met die woorden.

Reageer op dit artikel