nieuws

in duitsland cmbs-transactie van 5,4 miljard

Geen categorie

Deutsche Annington (DA) verkoopt 5,4 miljard euro aan obligaties, op basis van vastgoedleningen in voornamelijk woningen.

Het gaat om de grootste Europese Commercial Mortgage Backed Securities (CMBS)-transactie in de woningsector. De transactie is gemanaged door Citygroup en Barclays Capital. De onderliggende hypothecaire lening is gewaarborgd door 164.000 woningen, 1.000 commerciële ruimten en 38.000 parkeerplaatsen door heel Duitsland. Eigenaren van DA zijn private equity bedrijf Terra Firma en Citigroup Property Investors. Naar verwachting verkopen de Duitse regering en lokale overheden de komende maanden nog veel meer vastgoedportefeuilles. Barclay heeft berekend dat alleen al voor de woningportefeuilles de komende jaren een bedrag van 15 miljard euro wordt geleend.

Reageer op dit artikel