nieuws

Implosie Churchill House markeert start Victoria Square-project AM

Geen categorie

Met de implosie van het Churchill House, een kantorenblok van 17 verdiepingen uit de zestiger jaren in het hart van Noord-Ierse stad Belfast, gisteren, is het startsein gegeven voor de nieuwe AM-ontwikkeling Victoria Square.

Na vijf jaar van voorbereidingen werden eind juni van dit jaar de laatste voorwaarden voor de realisering van het project goedgekeurd door het Department of Social Development. Victoria Square is vooral een winkelproject. Het project vergt een investering van ongeveer 300 miljoen pond (435 miljoen euro). De Duitse vastgoedbelegger CGI heeft het project inmiddels gekocht voor een bedrag van een half miljard euro. Het winkelvolume van de ontwikkeling bedraagt ongeveer 55.000 m2, waarvan 18.000 m2 wordt afgenomen door anchor tenant House of Fraser, de Britse equivalent van De Bijenkorf. Daarnaast is er ruimte voor 20.000 m2 leisure (een fitnessfaciliteit, een kleine bioscoop en een food court), ongeveer 60 woningen en zo’n 1000 parkeerplaatsen. Met de implosie kan een begin worden gemaakt met de ondergrondse parkeergarage. Naar verwachting opent Victoria Square tijdens de kerstdagen van 2007 zijn deuren. Terug naar index    

Reageer op dit artikel