nieuws

ICSC-nominaties voor winkelcentra Foruminvest en ING RE

Geen categorie

Het winkelcentrum De Klanderij in Enschede (20.

00 m2 en inmiddels eigendom van Fortis Vastgoed), een ontwikkeling van Foruminvest/Prowinko, is door de jury van de International Council of Shopping Centres (ICSC) genomineerd voor de European Shopping Centre Awards 2005. De Klanderij is genomineerd in de categorie New Centres-medium, samen met Olympia Centre Olomouc (Tsjechië), Parque Atlántico (Portugal) en Stary Browar (Polen). De ISCS Awards worden uitgereikt op het komende ICSC-congres in Istanbul, dat van 20 tot en met 22 april volgend jaar plaatsvindt. De Klanderij was al eerder genomineerd voor de FGH Vastgoedprijs en de NRW-prijs. Een andere retailontwikkeling van Foruminvest, het winkelcentrum Les Grands Prés in het Belgische Mons van Foruminvest (38.000 m2 en eigendom van DIFA) is genomineerd in de categorie New Centres-large. Les Grands Prés won dit jaar al de award van de Belgische Raad voor de Winkelcentra. Andere winkelcentra in deze categorie zijn: Bullring (VK), Castlepoint (VK), Stadt Quartier Riem Arcaden (Duitsland), El Boulevard de Vitoria (Spanje) en Berceo Shopping Centre (Spanje). De laatste twee winkelcentra zijn ontwikkelingen van ING Real Estate. El Boulevard de Vitoria-Gasteiz (48.000 m2) opende eind 2003 zijn deuren en kreeg reeds de Mipim Award 2004. Berceo (80.000 m2) opende eveneens in november 2003 en werd al onderscheiden met de Best Large Shopping Award van het negende congres van Spaanse winkelcentra. In de categorie New Centres-small zijn genomineerd: Bruno Gotgatsbacken (Zweden), Estaçao Viana (Portugal) en Kamp-Promenade (Duitsland). In de categorie Herontwikkelingen/Uitbreidingen zijn de nominaties: Centro Meridiana (Italië), Olympia Einkaufszentrum (Duitsland) en Ski Storsenter (Noorwegen).     

Reageer op dit artikel