nieuws

Huurders ontevreden over overleg met verhuurders

Geen categorie

Vooral huurders zijn ontevreden over het wettelijk verplichte overleg met verhuurders.

Dat blijkt uit onderzoek van het bureau OTB van de TU Delft in opdracht van de Rotterdamse woningcorporatie De Nieuwe Unie.Bij huurders leeft het idee dat zij in het overleg met directies van corporaties weinig in te brengen hebben en dat zij voor voldongen feiten worden gesteld. Volgens de onderzoekers geldt dit vooral het overleg over huurverhogingen. Op andere terreinen boeken huurders volgens OTB wel regelmatig successen.In 1998 werd de Overlegwet van kracht. Corporaties en particuliere verhuurders met meer dan honderd woningen zijn sindsdien verplicht gestructureerd overleg te voeren met hun huurders.     

Reageer op dit artikel