nieuws

huizenprijzen afgelopen maand licht gedaald

Geen categorie

De gemiddelde koopsom van een woning is in mei licht gedaald in vergelijking met de voorgaande maand.

De gemiddelde huizenprijs kwam uit op 232.135 euro en dat is 0,3 procent minder dan in april. In vergelijking met mei 2005 steeg de gemiddelde huizenprijs wel duidelijk: met 5,9 procent.Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster woensdag heeft gepubliceerd. Vooral twee-onder-éénkapwoningen bleken in trek. Die zijn op jaarbasis 7,6 procent duurder geworden en in vergelijking met april 1,4 procent gestegen. Tussenwoningen zijn in mei ruim 1 procent goedkoper geworden in vergelijking met de voorgaande maand.Het aantal verkochte woningen is in mei uitgekomen op bijna 18.479. Dat betekent een stijging van ongeveer 14 procent, vergeleken met april. De transacties in twee-onder-éénkapwoningen stegen het sterkst.

Reageer op dit artikel