nieuws

huislijn.nl opent aanval op funda

Geen categorie

Vanaf gisteren hebben professionele makelaars de mogelijkheid om gratis hun woningaanbod te presenteren op de woningsite Huislijn.

l. Tot op heden betaalden makelaars een maandelijkse vergoeding om het woningaanbod te etaleren. Doelstelling van deze strategie is consumenten een kwalitatief goede woningsite aan te bieden die een zo compleet mogelijk aanbod presenteert. Huislijn.nl telt ongeveer 1.300 aangesloten makelaars, een actueel aanbod van 63.000 woningen en 550.000 bezoekers per maand. Huislijn.nl verwacht dat de vernieuwde strategie een grote verandering zal veroorzaken binnen de woningmarkt Huislijn.nl biedt hiermee een onafhankelijk alternatief voor Funda, voor makelaars, maar ook voor woningzoekenden.Ronald Barends, directeur van Huislijn.nl: ?Er is bij makelaars grote behoefte aan een professioneel alternatief. De Landelijke Makelaars Vereniging (LMV), RE/Max, Vrijehuizenmarkt, DirectWonen, Rotsvast, Makelaarsland, iBlue en vele NVM- en VBO-makelaars hebben zich aangesloten bij Huislijn.nl. Zij verwachten dat er nu eindelijk een huizensite komt die zich kan meten aan Funda. De monopolypositie van Funda is verleden tijd en de wurggreep, waarin consumenten worden gehouden, zal ook eindigen. De ontwikkelingen op internet gaan zeer snel op dit moment. De rol van internet bij het zoeken en vinden van een woning is niet meer weg te denken. Een van de kenmerken van internet is dat de informatie gratis is, het is een publiek domein. Huislijn.nl vindt dat het vinden van informatie gratis moet zijn, maar ook het verstrekken van informatie moet kosteloos kunnen.’ Huislijn.nl gaat alle huidige betaalde contracten met de makelaars omzetten naar een gratis contract. De ambitie is om door te groeien van maandelijks 550.000 naar 1.000.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel