nieuws

hotels iets beter bezet

Geen categorie

Hotels in Nederland zijn voorzichtig optimistisch over de toekomst.

Vorig jaar vertoonde de bezettingsgraad al een stijgende lijn en de hoteliers verwachten dat die zich dit jaar voortzet. In 2004 was de gemiddelde kamerbezetting 66,7 procent, zo blijkt uit onderzoek van adviesbureau Horwath Consulting. Vorig jaar liep de bezettingsgraad op naar 69,1 procent. De gemiddelde prijs per kamer was in 2005 98 euro per nacht, evenveel als in 2004. Naar verwachting zal die dit jaar oplopen naar 101 euro. Het onderzoek is gehouden onder 100 drie-, vier- en vijfsterrenhotels. De hotels krabbelen langzaam uit het economische dal waarin de branche de afgelopen jaren verkeerde. De bezetting kan echter nog niet tippen aan het topjaar 2000. Destijds werd 76,4 procent van de bedden beslapen.

Reageer op dit artikel