nieuws

hoogspanningsmasten verlagen prijs woningen

Geen categorie

Hoogspanningsmasten in de buurt van woningen beïnvloeden de waarde van de woningen negatief.

Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald in een procedure die was aangespannen door een inwoner uit Bunnik. In de directe omgeving van het huis van de man werden lichtmasten geplaatst. De rechter oordeelde dat de gemeente de eigenaar van de woning een schadevergoeding moet betalen van bijna 27.000 euro. Bunnik is daar niet tegen in hoger beroep gegaan.De rechtbank deed al in september uitspraak, maar verzekeraar Das Rechtsbijstand bracht het bericht pas dinsdag naar buiten. De reden was dat de eigenaar nog niet wist of hij zijn huis wilde verkopen. Hij was bang dat hij zijn positie zou ondermijnen. Hoogspanningsmasten zouden nadelig kunnen zijn voor de gezondheid. In elk geval kunnen zij een nadelig psychologisch effect hebben op mensen die de woning willen kopen.

Reageer op dit artikel