nieuws

Hoofdkantoor Unilever verkocht voor 300 miljoen euro

Geen categorie

De Ierse projectontwikkelaar en vastgoedbelegger Aidan Brooks heeft voor 300 miljoen euro het wereldhoofdkwartier van Unilever in Londen gekocht.

Het is het hoogste bedrag ooit dat door Ierse investeerders voor één gebouw op tafel is gelegd, schrijft de Britse Sundays Business Post. Brooks troefde onder meer het Duitse open-end fonds CGI en de Britse vastgoedgigant British Land af. De 34-jarige selfmade miljonair kocht het 23.000 m2 grote pand via zijn beleggingsmaatschappij Sloane Capital, waarin ook nog een aantal andere aandeelhouders participeert. Het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern is een lease-overeenkomst aangegaan voor een periode van 25 jaar. Het bruto aanvangsrendement bedraagt 5,75 procent. Brooks heeft de afgelopen jaren een grote vastgoedportefeuille opgebouwd in Londen. Ook bezit hij vastgoed in Parijs, New York en Boston.     

Reageer op dit artikel