nieuws

h&m verliest terrein aan concurrent inditex

Geen categorie

De verkoopresultaten van het Zweedse kledingconcern Hennes & Mauritz blijven voor de vierde achtereenvolgende maand achter bij de verwachtingen van analisten.

H&M zag weliswaar zijn verkopen in april met 1 procent stijgen, maar de Spaanse concurrent Inditex weet zijn omzet sneller uit te breiden.De Zweedse keten verliest steeds meer marktaandeel aan Inditex. De Spaanse kledingwinkelketen, dat Zara als belangrijkste winkelformule heeft, wist het aantal winkels in 2005 met 25 procent te vergroten. Inditex had eind 2005 2700 vestigingen. H&M bleef in 2005 steken op een groei van 12 procent. Per eind april telde H&M 1239 vestigingen, een groei van 11 procent. H&M probeert het tij te keren met een speciale collectie van het ontwerpersduo Viktor & Rolf en een kledinglijn geïnspireerd op het WK-voetbal.

Reageer op dit artikel