nieuws

hilton verkoopt twee grootste britse hotels

Geen categorie

Hilton Hotels Corporation heeft de twee grootste hotels in Groot Brittannië, de 1.

54 kamers tellende Hilton London Metropole en de 794 kamers tellende Hilton Birmingham Metropole, verkocht aan de Tonstate Property Group, eigendom van de familie Edward Wojakovski. De totale verkoopprijs bedroeg ongeveer 621 miljoen euro. Onder de noemer sale/manage back heeft Hilton langdurige managementcontracten voor beide hotels afgesloten. Onderdeel van de transactie vormt de toezegging van Tonstate te investeren in de voortzetting van de renovatie werkzaamheden aan beide hotels. Hilton wil zijn management – en franchise activiteiten uitbreiden en het aantal hotels verminderen. De hotelketen wil de komende tijd daarom nog elf hotels verspreid over heel Europa verkopen.Hilton gebruikt de opbrengst van de verkoop om de schulden te verminderen die zijn gemaakt voor de aankoop dit jaar van Hilton International voor ongeveer 5,5 miljard euro, een overeenkomst die het merk Hilton voor het eerst sinds 1964 weer onder een noemer bracht. Bij deze transactie werd Hilton geadviseerd door Christie & Co. Tonstate, dat ook de hotels Ramada en Travelodge bij Glasgow Airport bezit, werd geadviseerd door CBRE Hotels.

Reageer op dit artikel