nieuws

Haslemere verkoopt winkelcentrum in Edinburgh

Geen categorie

Het Nederlandse vastgoedfonds Haslemere, dat op het punt staat te verdwijnen, heeft een winkelcentrum in het centrum van de Britse stad Edinburgh verkocht.

De overeenkomst brengt bij het fonds 36,7 Britse pond (55 miljoen euro) in het laatje.Het vastgoedfonds, dat voor meer dan een half miljard euro aan kantoren en winkelcentra in het Verenigd Koninkrijk bezit, verkoopt het winkelcentrum Princes Mall, dat een oppervlakte heeft van ongeveer 7000 m2, aan een dochtervennootschap van Premier Property Group Limited (PPG). Het aanvangsrendement bedraagt 5,99 procent. Bij de transactie trad het Schotse kantoor van Cushman & Wakefield Healey & Baker op namens Haslemere en Smolka & Co namens PPG.Twee weken geleden werd al bekend, dat Haslemere waarschijnlijk in andere handen komt. De grootste groep aandeelhouders, met een gezamenlijk belang van 98 procent, bespreekt de overgang naar GE Real Estate, de onroerendgoeddivisie van het Amerikaanse technologieconcern General Electric. Haslemere, het vroegere Rodamco UK, is voor 85 procent in handen van de Israëlisch-Amerikaanse investeerder Brack. Het resterende belang berust bij een andere maatschappij.De portefeuille van Haslemere heeft een waarde van ongeveer 400 miljoen pond (600 miljoen euro) en bestaat voornamelijk uit kantoren in het Londense West End en winkelcentra verspreid over Groot-Brittannnië. Haslemere werkt al samen met GE Real Estate in vijf winkelcentra. GE Real Estate, onderdeel van GE Commercial Finance, is met een vastgoedportefeuille ter waarde van 29 miljard dollar een van de grootste vastgoedondernemingen ter wereld.

Reageer op dit artikel