nieuws

Haagse Hoftoren wint Duitse High Rise Award

Geen categorie

De Hoftoren in Den Haag heeft de eerste Duitse High Rise Award ontvangen.

De onderscheiding is toegekend door het architectuurmuseum in Frankfurt. De 142 meter hoge Hoftoren is een ontwikkeling van ING Real Estate Development en is ontworpen door de Londense vestiging van het Amerikaanse architectenbureau Kohn Pederson Fox (KPF). Als interieurarchitect was Ontwerpgroep Trude Hooykaas – ook verantwoordelijk voor het interieur van het ING House – bij de Hoftoren betrokken. Het gebouw is neergezet in opdracht van de Rijksgebouwendienst. De Hoftoren, naast de Resident, wordt van de Rijksgebouwendienst gehuurd door het ministerie van OC&W. De huurprijs voor de 48.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak bedraagt 12,5 miljoen euro per jaar.

Reageer op dit artikel