nieuws

grundbesitz loopt binnen op verkoop tour adria

Geen categorie

Het Duitse open-end vastgoedfonds Grundbesitz-Invest van DB Real Estate Investment heeft zijn kantoorgebouw Tour Adria in Parijs verkocht voor maar liefst 560 miljoen euro aan het Spaanse vastgoedbedrijf Testa.

Het in het prestigieuze zakendistrict La Défense gelegen complex werd in april 2003 verworven voor 380 miljoen euro. De verkoopprijs van Tour Adria ligt ook ‘beduidend’ boven de actuele boekwaarde. Het 44 verdiepingen tellende pand dateert uit 2003 en is langjarig verhuurd aan de industriële dienstverlener Technip-Coflexip. Het omvat 54.000 m2 kantoorruimte en 608 bijbehorende parkeerplaatsen.Directeur Holger Naumann van DB Real Estate Investment toonde zich in een persverklaring zeer ingenomen met de behaalde winst. Het bewijst volgens hem de juistheid van het in het verleden in gang gezette diversificatiebeleid om buiten Duitsland te beleggen in hoogwaardige kantoorlocaties. Naumann wil dat beleid versterkt voorzetten en het aandeel Duitsland in de totale vastgoedportefeuille van DB Real Estate Investment verder terugbrengen. Volgens hem beduidt een actief portefeuillemanagement ook ‘dat winsten moeten worden genomen als de gelegenheid zich voordoet een substantiële boekwinst te realiseren’. Grundbesitz-Invest werd in december plotseling bevroren nadat beleggers enorme bedragen uit het fonds terugtrokken, omdat er twijfels waren over de deugdelijkheid van de waarderingen van het Duitse vastgoed. Die noodgreep is begin deze maand ongedaan gemaakt. Sindsdien kunnen beleggers hun stukken weer omwisselen van cash.

Reageer op dit artikel