nieuws

?grote wijzigingen zweedse huurwoningmarkt’

Geen categorie

Standard & Poors verwacht dat de onderhandelingen tussen de Zweedse regering en de Europese Commissie over de staatssteun aan gemeentelijke woningbedrijven grote gevolgen zullen hebben voor de Zweedse vastgoedmarkt van huurwoningen.

De Europese Commissie onderzoekt een in 2005 ingediende klacht tegen de Zweedse overheid over onterechte staatssteun aan gemeentelijke woningbedrijven. Die klacht is afkomstig van de Europese koepelorganisatie European Property Federation (EPF). Alleen al over 2002 zou de staatssteun 1,25 miljard euro bedragen. Ook het sterk gereguleerde huurbeleid is de EPF een doorn in het oog. Standard & Poor’s verwacht dat de Zweedse regering met een voorstel zal komen dat de ergste pijn in Brussel zal wegnemen, zodat er geen formeel onderzoek behoeft te worden ingesteld.

Reageer op dit artikel