nieuws

grote vastgoedovername blackstone

Geen categorie

Durfinvesteerder Blackstone en de New Yorkse vastgoedonderneming Brookfield Properties Companies hebben gezamenlijk voor 8,9 miljard dollar het Amerikaanse vastgoedfonds Trizec van de beurs gehaald.

Het is de grootste transactie ooit in de Amerikaanse vastgoedgeschiedenis, geïnitieerd door een durfkapitalist. De portefeuille van Trizec, een REIT, bestaat uit 61 kantoorgebouwen van topkwaliteit met een totale omvang van ongeveer 3,3 miljoen m2. De gebouwen staan in een aantal grote steden, waaronder New York, Washington D.C. en Los Angeles. Parels zijn Grace Building en One New York Plaza in Manhattan, Victor Building en 1200 K Street in Washington en Bank of America Plaza in Los Angeles. In maart deed Blackstone ook al een mega-overname, toen de Amerikaanse kantoorbelegger CarrAmerica werd ingelijfd voor 5,6 miljard dollar.

Reageer op dit artikel