nieuws

grote steden willen einde huisjesmelkerij

Geen categorie

Er zijn scherpere maatregelen nodig om onrechtmatige bewoning en huisjesmelkerij aan te pakken.

De bestaande wetgeving is niet slagvaardig genoeg. Die boodschap gaven de drie grote steden af aan de Tweede Kamer tijdens een hoorzitting op 19 januari 2006. Dat meldt de website van corporatiekoepel Aedes. Huisjesmelkerij en illegale bewoning brengen veel problemen met zich mee door onder meer wapenhandel, wietteelt en prostitutie. Dit veroorzaakt veel overlast voor de buurt. De Kamerleden Staf Depla (PvdA) en Jelleke Veenendaal (VVD) stelden onlangs een initiatiefnota op: Aanpak van huisjesmelkers: pak de huizen af. Om een beter beeld van de praktijk te krijgen en om een effectieve aanpak te ontwikkelen, nodigde de Vaste Kamercommissie voor VROM vertegenwoordigers uit de praktijk uit.

Reageer op dit artikel