nieuws

grote overname op amerikaanse vastgoedmarkt

Geen categorie

De Amerikaanse vastgoedmaatschappij Kimco Realty koopt voor 2,9 miljard dollar de Amerikaanse beheerder van winkelcentra Pan Pacific Properties.

Ook neemt Kimco een schuld over van 1,1 miljard dollar. Dat maakte de vastgoedbelegger gisteren bekend. Pan Pacific bezit 138 stukken onroerend goed met een oppervlakte van in totaal ongeveer 7,5 miljoen vierkante meter. Het is een van de grootste beheerders van winkelcentra aan de Amerikaanse westkust. Kimco heeft belangen in meer dan 1.100 vastgoedobjecten met een oppervlakte van in totaal 48 miljoen vierkante meter in 45 Amerikaanse staten, Canada, Mexico en Puerto Rico. Kimco betaalt 70 dollar per aandeel. De raden van bestuur van beide ondernemingen zijn al akkoord met de acquisitie. Deze wordt waarschijnlijk in het vierde kwartaal afgerond.

Reageer op dit artikel