nieuws

grondprijzen nederland niet hoger dan elders in eu

Geen categorie

De grondprijzen in Nederland zijn gemiddeld genomen niet hoger dan in de ons omringende landen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Bouwfonds MAB Ontwikkeling, dat de prijzen voor bouwrijpe grond met woonbestemming in een aantal Europese steden met elkaar heeft vergeleken. Bouwfonds heeft het onderzoek uitgevoerd om een aantal vooroordelen uit de wereld te helpen. Een daarvan is dat de grondprijzen hier veel hoger zijn dan elders in Europa. Uit het onderzoek blijkt dat alleen in Amsterdam op sommige kavels een vierkantemeterprijs van 1.250 euro wordt betaald. Daarbij komt alleen Stockholm met een prijs van 1.100 euro per vierkante meter enigszins in de buurt. Daar staat tegenover dat er in Amsterdam ook locaties zijn waar de grondprijs 350 euro per vierkante meter bedraagt. Daar duiken alleen de Franse steden Lyon, Nantes en Marseille onder met een bedrag van 250 euro.

Reageer op dit artikel