nieuws

groenlinks wil woningfonds voor grote steden

Geen categorie

GroenLinks wil dat het Rijk een nieuw fonds opricht om in de grote steden de bouw van duizenden energiezuinige sociale huurwoningen te financieren.

Fractieleider Halsema wil hiervoor tot het jaar 2010 1 miljard euro vrijmaken uit het Fonds Economische Structuurversterking, dat vooral wordt gevoed met aardgasbaten. Daar zit zo’n 30 miljard euro in, maar daarvan gaat 25 miljard euro naar wegen en dergelijke en wordt ‘slechts’ 680 miljoen euro bestemd voor de vitaliteit van steden, aldus Halsema.Het zogeheten Groen & Sociaal Woningbouwfonds stelt het Rijk in staat extra geld bij te leggen bij de bouwprojecten. Het gaat dan vooral om de ‘onrendabele top’, die ontstaat doordat huren minder opbrengen dan de kosten van de woningen.

Reageer op dit artikel